Back

Kdo smo

VŠHTB je samostojni visokošolski zavod, katerega ustanoviteljica je Občina Bled in deluje od leta 2010. Zavod izvaja dva visokošolska študijska programa: Hotelirstvo in turizem in Zdravstveni turizem.

Oba študijska programa se izvajata na Bledu, kraju s prepoznavno tradicijo turizma in hotelirstva. Študente spodbujamo k ustvarjalnosti, inovativnosti in podjetnosti. Spoštujemo študentove nove zamisli in  jih motiviramo k njihovemu svobodnemu izražanju. Trudimo se, da bi naši študentje postali močan partner in zaveznik podjetjem pri razvoju turizma v Sloveniji. Zagovarjamo enakopravnost spolov in  podpiramo združevanje poklicnega in družinskega življenja. Smo institucija, ki se izreka za spoštovanje različnosti in enakopravnosti ne samo vseh tistih, ki so povezani z VŠHTB, temveč tudi preko lastnih meja.

Osnovne informacije

Ime visokošolskega zavoda: VISOKA ŠOLA ZA HOTELIRSTVO IN TURIZEM BLED
Skrajšano ime zavoda: VŠHTB
Ime visokošolskega zavoda v angleškem jeziku: COLLEGE OF HOSPITALITY AND TOURISM MANAGEMENT BLED
Skrajšano ime v angleškem jeziku: CHTMB
Naslov: Prešernova cesta 32, 4260 Bled, Slovenija
Osnovna dejavnost: izobraževanje, raziskovanje
Šifra dejavnosti: 16203
Leto ustanovitve: 2010
Davčna številka: 48436194
Matična številka: 3739139000
Št. transakcijskega računa: SI56 0433 1000 3032 141 Nova KBM
Dekanja: mag. Tadeja Krašna
Telefon dekanat: +386 (0)8 205 59 58
E-naslov: tadeja.krasna@vs-bled.si
Telefon referat:  +386 (0)8 205 59 59
E-naslov: referat@vs-bled.si
Spletne strani: www.vs-bled.si

Vodstvo

dekanja:
mag. Tadeja Krašna
tadeja.krasna@vs-bled.si
t 08 / 205 59 59
m 040 / 322 299

 

Katedre

 • Katedra za turizem
 • Katedra za hotelirstvo
 • Katedra za zdravstvene vede
 • Katedra za management
 • Katedra za trženje
 • Katedra za ekonomijo in poslovodenje
 • Katedra za tuje jezike

 

Poslanstvo in Vizija

Poslanstvo

Na Visoki šoli za hotelirstvo in turizem Bled izobražujemo visoko usposobljene in zaposljive  strokovnjake za delo v turizmu, s poudarkom na interdisciplinarnih in inovativnih pristopih. Znanstveno-raziskovalna spoznanja uspešno razvijamo in uporabljamo v turističnem gospodarstvu, v lokalnem in globalnem okolju. Pri svojem delu se opiramo na aktualne gospodarske in družbene potrebe, pri čemer stalno spremljamo in upoštevamo gospodarske spremembe. S svojo široko zasnovano ponudbo vsebin predstavljamo močnega partnerja in zaveznika študentom in gospodarstvu. Njeno delovanje temelji na celostni obravnavi človeka, spodbujanju občutka za odgovornost in hkratnem zavedanju učinka lastnih dejanj.

Vizija

Izkušeni predavatelji in strokovnjaki bodo soustvarjali znanje, širili obzorja študentov in usposabljali študente, da izkoristijo izobraževalne možnosti, ki jih Visoka šola za hotelirstvo in turizem ponuja. Osnovno vodilo je spodbujanje študenta, spoštovanje novih zamisli in njihovo svobodno izražanje, razvoj  kritičnega mišljenje in širitev odličnost v duhu tvornega sodelovanja. Naš cilj je postati vodilna visokošolska ustanova na področju turizma v Sloveniji in dobro prepoznavna tudi v mednarodnem okolju.

Vrednote

 • kakovost,
 • inovativnost,
 • transparentnost,
 • personalizacija,
 • digitalizacija.

Strateški cilji

 1. Razvoj zavoda in študijskih programov
 2. Zagotavljanje in izboljšanje kakovosti delovanja zavoda
 3. Krepitev raziskovalne dejavnosti
 4. Internacionalizacija in mednarodno sodelovanje
 5. Družbeno odgovorno delovanje in tvorno sodelovanje z okoljem
 6. Promocija zavoda v domačem okolju in tujini

Pravilniki in akti

Dostopnost

Ta spletna stran uporablja piškotke, da bi izboljšali uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani soglašate, da jih lahko uporabljamo. Več informacij

Obvestilo o piškotkih
Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1), ki je stopil v veljavo 15. 6. 2013, narekuje, da je sedaj potrebno uporabnike spletne strani obvestiti, če se ob obisku spletne strani prek brskalnika naložijo piškotki na njihov računalnik ali mobilno napravo.
HTTP piškotki (v nadaljevanju piškotki) so majhne tekstovne datoteke, ki se zapišejo na vaš računalnik prek brskalnika, ko obiščete spletno stran. Na https://vs-bled.si uporabljamo piškotke, ki so neškodljivi. S pomočjo piškotkov si pomagamo pri analizi uporabnikov in pri beleženju obiska za statistične namene. To nam omogoča, da izboljšujemo kakovost naših storitev.
Piškotke lahko tudi po želji odstranite. Način kako odstraniti HTTP piškote iz vašega računalnika se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Navodilo o odstranitvi piškotov najdete v posameznem brskalniku v rubriki pomoč.
Kakšne piškotke uporabljamo?
Za spremljanje obiska naše spletne strani uporabljamo Google Analitiko.

Zapri